Kratka učenja

Ovdje možete pronaći kratka učenja koje smo objavljivali i nastavljamo objavljivati na našim društvenim mrežama kako biste mogli na jednom mjestu naći sve članke i učenja po njihovom redoslijedu.

Duhovne discipline

Uvesti disciplinu u svoju duhovnu svakodnevnicu iznimno je važno za svakog vjernika. U stvari, važnost ovoga na istoj je razini kao važnost zdrave prehrane i tjelovježbe.

Ovdje vam predstavljamo nekoliko različitih duhovnih disciplina i dajemo smjernice kako se u njima vježbati, u nadi da će poslužiti kao poticaj i ohrabrenje onima koji žele ojačati svoje „duhovne mišiće“ i rasti u spoznaji Boga.

Čitati Bibliju s razumijevanjem

Za čitanje Biblije s razumijevanjem potrebno je prije svega poznavati Bibliju te poznavati načine i tehnike kojima se biblijski autori koriste da nam prenesu svoju poruku. Nadamo sa da će vas ova serija od tri članka potaknuti da još više istražujete Bibliju!

Izdvojeni pojmovi iz Leksikona evanđeoskog kršćanstva

U pisanju članaka u Leksikonu evanđeoskog kršćanstva sudjelovali su autori različitih denominacija. Uredništvo poštuje i objavljuje njihove stavove i teološka opredjeljenja, čak i onda kad se teološki u potpunosti ne može složiti s njima. Članci odražavaju teološko opredjeljenje autora i ukazuju na bogatstvo različitosti teološkog promišljanja i prakse evanđeoskih kršćana u Hrvatskoj i u svijetu.

Izdavanjem Leksikona evanđeoskoga kršćanstva pružamo hrvatskoj javnosti temeljne informacije o evanđeoskom kršćanstvu u svijetu i u Hrvatskoj. Leksikon sadrži tristo osamdeset jedan članak i sedamdeset devet uputnica. U početku je za objavljivanje odabrano oko tisuću natuknica, ali je taj izbor zbog preobilnoga i dugotrajnog posla skraćen na objavljene članke, a preostali dio priprema se za drugo prošireno izdanje.