Životna akademija

Svrha životne akademije:
Programom Životna akademija Biblijski institut nudi neformalno teološko obrazovanje i promišljanje suvremenih pitanja koja su važna i zanimljiva za vjernike i Crkvu u Hrvatskoj danas

Ishod učenja:
Ovim programom nastojimo osnažiti i produbiti odnose s lokalnim crkvama, ponuditi iscrpnije promišljanje nekih teoloških i izazovnih tema, i pobuditi zanimanje za teološko obrazovanje.

Kome se ovaj program nudi?
Ovaj program se prvenstveno nudi pojedincima u njihovim lokalnim crkvama koji žele naučiti nešto više o kršćanstvu, ali ne žele formalno teološko studiranje, ili nemaju vremena za njega. Program se izvodi u suradnji s lokalnim crkvama.

Opis programa:
Program se sastoji od tri modula:

  • Modul 1 – „Biblija u povijesti” sadrži tri teme koje su usmjerene na Bibliju i problematiku biblijskog tumačenja i prevođenja.
  • Modul 2 – „Izazovna pitanja” sadrži tri teme koje se bave pitanjima koje su za današnje kršćane u Hrvatskoj kontraverzne i/ili izazovne.
  • Modul 3 – „Kršćanstvo u svijetu” usmjeren je na život Crkve u svijetu.

Način izvođenja programa:

  1. Program nudi tri modula od koji svaki sadrži tri odabrane teme, a svaka tema obrađuje se dva školska sata.
  2. Lokalne crkve izabiru prvi, drugi, treći ili sva tri modula (ovisno o želji i potrebi), a svaki modul se izvodi u jednom danu (najvjerojatnije subotom ili danom po dogovoru).
  3. Sudionici programa nemaju obavezu učenja prije ili nakon predavanja.

Ako je vaša lokalna crkva zainteresirana za ovaj program i smatrate da bi ovakav program bio koristan za vašu lokalnu crkvu, slobodno nas kontaktirajte za više informacija.