FILMSKE VEČERI ‘PUTOVANJE KROZ BIBLIJU S RAYOM VANDEROM LAANOM

FILMSKE VEČERI ‘PUTOVANJE KROZ BIBLIJU S RAYOM VANDEROM LAANOM

U suradnji Biblijskog instituta Zagreb i Baptističke crkve Dubrava kroz mjesec listopad održavaju se filmske večeri “Putovanje kroz Bibliju s Rayom Vanderom Laanom” gdje kroz video materijale učitelj i povjesničar Ray Vander Laan na autentičnim lokacijama govori o biblijskim događajima značajnima za te lokacije i pri tome daje geografsku, povijesnu, ali i prikladnu vjersku pouku. Tako su oni koji pohađaju ove filmske večeri do sada mogli naučiti nešto više o Obećanoj zemlji, važnosti geografskog i strateškog položaja drevnoga Izraela, čudesnom prijelazu Izraelaca preko rijeke Jordan i nevjerojatnom događaju rušenju jerihonskih zidina, vidjeti pobliže zelene poljane Psalma 23 iz jedne nove i drugačije perspektive, kao i naučiti mnoge druge informacije o biblijskoj povijesti i kontekstu koje pomažu u boljem razumijevanju biblijskoga teksta. 

Filmske večeri vodi Danijel Časni, predavač i voditelj izdavaštva na Biblijskom institutu, a kratka uvodna izlaganja na teme iz videa daje Judita Paljević Kraljik.

Filmske večeri nastavljaju se 15. i 22. listopada u Baptističkoj crkvi Dubrava (Oporovečka 95) s početkom u 19:00h. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.

Scroll to Top