FILMSKE VEČERI ‘PUTOVANJE KROZ BIBLIJU S RAYOM VANDEROM LAANOM U ŠIBENIKU

U Šibeniku je 20. studenoga 2021. godine u organizaciji EPC “Dar milosti” Šibenik i Biblijskoga instituta iz Zagreba održana projekcija video materijala iz serijala “Putovanje kroz Bibliju s Rayom Vanderom Laanom” te predavanje Judite Paljević Kraljik na temu “Od prve do posljednje (biblijske) Pashe”.

Prisutni su mogli vidjeti kako je Bog u povijesti djelovao protiv bogova na primjeru dvije slične svjetske situacije u rimskom i egipatskom drevnom svijetu s vrlo sličnim ustrojem vlasti, klasnom podjelom u društvu, svećenstvom koje posreduje između naroda i bogova i carem, odnosno faraonom, koji je vrhovni autoritet i glavni ili vrhovni svećenik koji zbog svoje značajne uloge održavanja reda u svijetu postaje i sinom božjim. Iako je vremenska udaljenost gotovo 13 stoljeća od prve do posljednje (biblijske) Pashe, viđene su okolnosti u koje Biblija stavlja dva značajna biblijska događaja: Izlazak Hebreja iz egipatskog ropstva u kojemu je Bog porazio egipatske bogove da bi cijeli svijet spoznao tko je Jedini Bog, a čega su se Izraelci stoljećima prisjećali u svetkovini Pashe, sve do drugog događaja koji se odvio upravo na dan tog sjećanja kada je Krist porazio smrt i grijeh te je kao predvodnik istinskog izlaska iz ropstva grijeha predstavljen cijelom svijetu da ga spozna kao Kralja, Gospodara, Spasitelja i Sina Božjega.  

Svrha ovih video projekcija i predavanja je potaknuti ljude na cjelovito čitanje i osobno proučavanje Božje Riječi kako bi time ujedno ušli u dublje poznavanje i štovanje Boga.

Scroll to Top