Akademska suradnja

Biblijski institut je na pojedinim projektima u posljednih nekoliko godina surađivao s više akademskih institucija i strukovnih udruga u Hrvatskoj i inozemstvu. Među njima su Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani – Enota v Mariboru, Slowenisches Wissenschaftsinstitut Wien te Društvo prijatelja Biblije i Hrvatsko biblijsko društvo.

Ugovor o suradnji:

Abilene Christian University, USA

Biblijski institut uspješno surađuje s Abilene Christian University-jem (ACU) – College of Biblical Studies i Graduate School of Theology od 2005. godine. Graduate School of Theology prepoznaje i prihvaća trogodišnji program studija teologije na Biblijskom institutu i omogućuje studentima BI-a nastavak studija na diplomskim studijima. Od ak. god. 2015/2016. Biblijski institut je akreditirani centar rezidentnog dijela ACU-a online studija Master of Divinity (M.Div.), Master of Arts in Christian Ministry i Master of Arts in Global Service. Profesori ACU-a predaju prema potrebi na Biblijskom institutu.


Lipscomb University, USA

Biblijski institut potpisao je 2014. godine ugovor o suradnji s Lipscomb Universityjem (LU) iz USA. Lipscomb University prepoznaje i prihvaća trogodišnji program studija teologije na Biblijskom institutu i omogućuje studentima BI-a nastavak studija na diplomskim studijima. BI i LU surađuju na različitim obrazovnim, znanstvenim, društvenim, kulturnim i misijskim programima. Profesori s Lipscomb University-a predaju prema potrebi na Biblijskom institutu.