Misija i ciljevi

Misija Biblijskog instituta je promicanje biblijskog kršćanstva kroz obrazovanje, istraživanje i umrežavanje.

1. Obrazovanje

CILJ 1: providjeti kvalitetno, praktično i biblijsko obrazovanje i treniranje za radnike i buduće radnike u Božjem kraljevstvu.

CILJ 2: u suradnji s crkvama i para-crkvenim organizacijama izgrađivati vjernike u njihovoj vjeri te otkrivanju i primjeni darova i vještina za službu u svrhu izgrađivanja Kristovog Tijela.

2. Istraživanje

CILJ 3: promicanje evanđeoskog biblijskog i teološkog istraživanja u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

3. Umrežavanje

CILJ 4: promicati suradnju među crkvama i para-crkvenim organizacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama koja promiče napredak Božjeg kraljevstva.

CILJ 5: u suradnji s crkvama i drugim para-crkvenim organizacijama donositi Isusovo svjetlo i prisutnost u hrvatsko društvo i kulturu.

Vjerovanje
Vjerovanje predavača i osoblja Instituta ukorijenjeno je u Bibliji, posebice u Novome zavjetu, i povijesnim evanđeoskim teološkim dokumentima koji su u skladu s Božjom riječi, kako je zapisana u Bibliji, i koja je vrhovni autoritet u svim pitanjima vjere i življenja evanđeoskih kršćana. Među povijesnim evanđeoskim teološkim dokumentima su: Lausannski zavjet (1974.), Čikaška izjava o nepogrešivosti Biblije (1978.), Čikaška izjava o tumačenju Biblije (1982.), Čikaška izjava o primjeni Biblije (1986.), Manilski proglas (1989.), Evanđelje Isusa Krista: Evanđeosko proslavljanje (1999.), Amsterdamska deklaracija (2000.) i Capetownski iskaz o predanju (2010.).