Međunarodni teološki simpozij – “Biblijska priča o Bogu: Izazovi tumačenja i življenja”

Dana 16. i 17. lipnja 2023. održat će se međunarodni teološki simpozij “Biblijska priča o Bogu: Izazovi tumačenja i življenja”.

Simpozij se organizira u suradnji Biblijskog instituta u Zagrebu s Visokim evanđeoskim teološkim učilištem iz Osijeka, Abilene Christian University iz SAD-a, istraživačkim centrom Ars Theologica Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti „Aurel Vlaicu“ iz Arada u Rumunjskoj te Evanđeoskim teološkim društvom u Hrvatskoj.

Sveto pismo sadrži priču o tome kako je Bog stvorio svijet, o pobuni protiv Boga te o Božjem planu da otkupi svoje stvorenje tako što će ukloniti uzroke i posljedice te pobune. Svi su ljudi dio te priče, bili oni toga svjesni ili ne i bilo da vjeruju u ono što Sveto pismo govori ili ne. U skladu s time na simpoziju ćemo istražiti neke dijelove te Božje priče usredotočujući se na poetske dijelove Svetoga pisma i načine na koji oni prenose Božju poruku, što crkve reformacijske baštine u Hrvatskoj vjeruju, kako žive i djeluju te na ono što Sveto pismo govori o tematici učeništva.

Želja nam je da ovaj simpozij bude događaj na kojem ćemo kroz zajedničko promišljanje raznih biblijskih, teoloških i praktičnih tema moći otvoriti neka važna pitanja, adresirati određene potrebe i probleme te doći do kvalitetnih spoznaja i rješenja.

Simpozij započinje u petak 16. lipnja u 16 sati, završava u subotu 17. lipnja u 13 sati, a održava se u prostorijama HKD-a Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb.

Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite do 12. lipnja (ponedjeljak) na emailmbajic@bizg.hr ili putem prijavnog obrasca: Prijavni obrzac – Simpozij

Dobrodošli i radujemo se Vašem dolasku!

Scroll to Top