Pomozite ukrajinskim izbjelglicama!

Pomozite ukrajinskim izbjelglicama!

Rat se vratio u Europu ostavljajući za sobom patnju i razaranje. Dok ovo pišem (srijeda navečer), ruskom agresijom istjerano je preko 800 000 Ukrajinaca iz njihovih domova, većinom žena i djece. EU očekuje da će prije kraja krize ovaj broj narasti iznad 5 milijuna.

Nakon nepunog tjedna od početka rata Hrvatska je već primila prvu skupinu od nekoliko stotina izbjeglica, a očekuje se na tisuće više u predstojećim danima. Mađarska je već primila preko 100 000 Ukrajinaca, još ih više pristiže, a Hrvatska je sljedeća zemlja na njihovom putu prema zapadu.

Hrvatska se vlada zauzela za izbjeglice pružajući im smještaj u svojim raspoloživim objektima i hotelima koji su prazni izvan sezone. Hrvatska će primiti puno više izbjeglica nego što ih vlada može smjestiti. Njihove će potrebe nadići mogućnosti vlade da im iziđe u susret.

Tragične situacije predstavljaju savršene prilike za Božje posredovanje kroz svoje ljude. Molimo se i pripremamo kako bismo mogli biti ovdje i sada ti posrednici.

Perry Stepp, ravnatelj Biblijskog instituta izjavljuje: “Hrvati imaju povijest iskazivanja gostoljubivosti i brige prema susjedima iz drugih zemalja u ovakvim okolnostima. Većina se odraslih ovdje jasno sjeća ratnih prilika 1990-ih, kada je Hrvatska primila 400 000 izbjeglica
iz Bosne. Baš sam se jučer susreo s jednim od naših mjesnih crkvenih vođa čija je majka, udovica, ugostila bosansku muslimanku i njezino dijete tijekom godina njegova srednjoškolskog obrazovanja.”

MOLITE za Božje djelovanje kroz vjernike kršćane kako bi mogli izaći u susret potrebama ukrajinskih izbjeglica. Molite da djelujemo kao Isusovi udovi i glas, te da se kroz naše svjedočanstvo u ovim teškim vremena proslavi Bog.

PRIDRUŽITE NAM SE. Biblijski institut prikuplja financije koje će moći biti od pomoći trenutnim i dugoročnim potrebama izbjeglica. Želite li se na ovaj način potpomognuti, svoje donacije možete uplati na sljedeći žiro-račun:

Kristova Crkva
Amruševa 11
10000 Zagreb

S naznakom: za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Scroll to Top