Studenti govore

Studenti govore

Osoba i predavanje koje me se najviše dojmilo je bio kolegij Kršćansko štovanje kod profesora Toma Sibleya. Iz sata u sat, sve više je plijenio moju pažnju za dubljim proučavanjem Riječi. Vjerujem da to i treba biti efekt koji treba postići kada netko studira teologiju, da dalje nastavi proučavati Riječ. To je ono što sam ja dobio i na čemu sam iznimno zahvalan Bogu za te divne ljude koji su me poučavali tokom ove godine.
Nenad Stjepanović

Ono što me zadržalo na Biblijskom institutu je kvaliteta programa, opsežni i temeljiti pristup proučavanju poruke Biblije, povijesti te društva i odnosa. Ono što daje integritet programu Biblijskog instituta su njegovi zaposlenici. Vjerni i prokušani kršćani, dobar dio njih doktori znanosti, koji svojim životom svjedoče da je ono što proučavaju i poučavaju zaista živa riječ Božja, te su spremni to podijeliti sa studentima kroz nastavu, ali i uz šalicu kave poslije nastave. Velika snaga Biblijskog instituta je i međudenominacijsko zajedništvo profesora i studenata u proučavanju i širenju istinske poruke evanđelja. Iskreno potičem svakoga tko želi više saznati o Bogu Biblije, te se opremiti za služenje Njemu da se prijavi na Biblijski institut.
Marko Romanjik

Ozračje u kojem radimo i učimo je prijateljsko, motivirajuće i ohrabrujuće. U susretu s ljudima i raznim životnim situacijama oduvijek mi je bilo važnije ono što osjećam, nego što čujem ili vidim. To zapravo znači, da se osjećam radosno i ispunjeno. Studij na Biblijskom institutu, osim stjecanja znanja, pruža mi osjećaj da je Institutu uistinu stalo do mene. Da ja nisam broj, suhoparni statistički podatak, broj indeksa, već osoba koja može i smije i pogriješiti, biti ono što jest te koja uvijek nanovo može krenuti…
Matea Novaković

Studij na Biblijskom institutu mi je uvelike pomogao kod pripreme za pastoralnu službu! Sustavni studij biblijskih nauka i teoloških disciplina svakodnevno me je dovodio u doticaj s drevnim istinama kršćanske vjere, a susreti sa studentima drugih kršćanskih tradicija i denominacija uveo me je u ekumenski dijalog. Kao svećenik Protestantske reformirane crkve, rado preporučujem ovu instituciju svima koji žele kvalitetnije uroniti u biblijske tekstove.
Almir Pehlić

Proučavanje novozavjetnih knjiga je bilo točno ono što sam trebao i to sam pronašao na Biblijskom institutu. Institut i posebno prof. Sibley su me na nekoliko područja u životu jako blagoslovili: osoban rast, priprema za službu te primanje formalnog Biblijskog obrazovanja. Isto tako primio sam jako puno znanja iz osobnog odnosa s prof. Sibley-em, sa predavanja, od profesora i drugih studenata.
Goran Medved

Na Institutu ne učimo samo iz knjiga i na predavanjima, već kroz primjer profesora i čitave akademske zajednice koja dolazi iz različitih kultura i pozadina.
Nino Brozinčević
Biblijski institut je odlična prilika za svakoga koji želi iskusiti dodir kršćanskog zajedništva s drugim studentima, profesorima i ostalim zaposlenicima koji su svoje živote predali Kristu i Njegovom vodstvu. Osim što napredujem u spoznaji Božje Riječi i njenom razumijevanju, kroz studij sam počeo sagledavati kršćanstvo iz različitih perspektiva što je pomoglo oblikovati mene kao osobu, a sve zahvaljujući Božjoj ljubavi i milosti na koju smo pozvani, da ju razglasimo svim narodima svijeta.
Stjepan Nađ

Biblijski institut u Zagrebu nudi vrlo kvalitetan program svjedodžbi. Ovu godinu sam pohađao predavanja iz programa “Naprednog pozvnavanja Biblije.” Kao najveću prednost bih naglasio mogućnost rada u malim grupama studenata gdje sam doživio puno individualniji pristup i odnos profesor-student, s puno interakcije i postavljanje pitanja i dobivanja odgovora u tijeku nastave. Također, program je fleksibilan i primjenjiv na osobu koja ima obitelj i posao i može sebi dozirati opterećenje predavanja. Te postojeće prednosti, uz razvijanje mogućnosti praktične primjene teološkog znanja (smatram da to nije nedostižno), postaju izvrsna platforma za jako kvalitetnu i snažnu školu teologije plus praktičnog treninga budućih službenika u Crkvi.
Davorin Gelemanović

Studirati na Institutu znači biti izložen živoj Božjoj Riječi, bogatoj crkvenoj povijesti, ali i novim zanimljivim odnosima – kako sa profesorima i osobljem Instituta tako i međusobno sa studentima. Studentima nitko ne nameće svoj „jedini ispravni“ stav, nego se svi međusobno poštuju, izgrađuju i razmjenjuju različita iskustva i uvjerenja koja nose sa sobom. Studirati na Institutu za mene osobno bio je veliki dobitak jer sam stekao važne uvide u temeljne teološke stavove, najznačajnija crkveno – povijesna zbivanja te bogato kršćansko iskustvo predavača.
Igman Čokić

Jedan od najboljih načina kako postati bolji Isusov učenik jest proučavati njegovu Riječ na dublji način. Biblijski institut je za mene idealno mjesto. Trenutno završavam svoj postdiplomski studij iz područja crkvene službe. Vrlo sam zadovoljan što mogu biti dijelom ove škole jer ima vješte i iskusne predavače i profesore. Zajedništvo s drugim studentima je neprocjenjivo, jer svi dolazimo iz različitih sfera života i vjerskih pozadina. Učeći po primjeru jedna je od najvrjednijih stvari na Institutu.
Damir Kramarić

Nema takve biblijske škole na zagrebačkom prostoru! Predavači kao i sama škola nije vezana samo uz jednu kršćansku denominaciju ili nauku. Kvaliteta nastave je jako dobra, profesori su dobro obrazovani i iskusni kako u svojoj službi u crkvama tako i u radu u cijeloj Hrvatskoj, a i šire. Studiranje na Institutu utjecalo je na mene vrlo pozitivno. Uvidio sam koliko ustvari malo poznajem Boga, njegovu riječ i volju, te koliku to ima vrijednost za moj život. Rastom u poznavanju ovoga moj karakter i život se mijenjaju, te krivi stavovi koje sam poznavao i držao u sebi.
Damir Mijaljević
Scroll to Top