Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Biblijski institut, Kušlanova 21, 10000 Zagreb (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) vlasnik je mrežnih stranica www.bizg.hr (u nastavku „mrežnih stranica“). Ovom Izjavom o privatnosti (u daljnjem tekstu „Izjava“) pokazujemo da brinemo o privatnosti vas, naših korisnika. Korisnik je svaka osoba koja koristi ili posjećuje naše mrežne stranice.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.

Molimo vas da ovu Izjavu pažljivo pročitate kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo i koristimo vaše osobne podatke. Podatke koje prikupljamo smatramo povjerljivima sukladno propisima Republike Hrvatske, a u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Vaša privola

Korištenjem naših mrežnih stranica dajete privolu ovoj Izjavi o privatnosti, te ste suglasni s načinom prikupljanja i obrade vaših podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima (engl. cookies) na vašem računalu ili mobilnom uređaju.

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na vaš identitet ili se njime vaš identitet može utvrditi. Vaše osobne podatke prikupljamo u svrhu pružanja usluga koje ste od nas tražili i to kada su oni neophodni za izvršenje istih.

Od vas, ovisno o svrsi, možemo prikupljati podatke kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, broj telefona/mobitela, kućna ili poslovna adresa, spol, OIB, korisničko ime i lozinka za pristup našim uslugama.

Podatke o vama prikupljamo kada svojevoljno ispunite naš obrazac/pristupnicu. Podatke prikupljamo i izvan ovih mrežnih stranica i to: svojevoIjnim ispunjavanjem tiskanih obrazaca/ upitnika, telefonom ili putem e-pošte uz vašu suglasnost. Dostavljanjem osobnih podataka dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju ste ih dali te da oni mogu ući u našu bazu podataka.

Svi vaši podaci predstavljaju službenu tajnu. Uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite, vaše podatke ćemo zaštititi od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Neosobne informacije i podatke možemo automatski prikupljati putem naših mrežnih stranica ili korištenjem kolačića. Više o neosobnim informacija možete saznati u nastavku pod Upotreba kolačića.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo za jednu ili više navedenih svrha:

  • upis korisnika u programe Biblijskog instituta i to: u svrhu upisa korisnika u tečajeve, seminare, predavanja, programe, Knjižnicu, Čitaonicu, radi dostave časopisa, knjiga i drugih izdanja Biblijskog instituta;
  • personalizaciju vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na vaše individualne potrebe);
  • poboljšanja naših mrežnih stranica (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše mrežne stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od vas);
  • uspostavu primarnog kanala komunikacije s vama;
  • povremenog slanja e-poruka koje se tiču povremenog primanja obavijesti (ako ste ih tražili), ažuriranja, te informiranja o našim sličnim uslugama ili proizvodima.

Zaštita vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje nam šaljete putem ove mrežne stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Pristup vašim osobnim podacima dopuštamo samo onim našim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili uslugu ili proveli neku poslovnu aktivnost. Naše zaposlenike educiramo o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti vaših podataka.

Vaše podatke dijelit ćemo s trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom. Sukladno tome možemo podijeliti vaše podatke s pouzdanim partnerima u svrhu: izrade statističkih analiza, omogućivanja korisničke potpore, radi organizacije dostave ili sličnih potreba. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Pohrana i čuvanje podataka

Svi podaci su pohranjeni u našim bazama podataka. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti van naše tvrtke ili van Europske Unije bez vaše privole.

Upotreba kolačića

Naše mrežne stranice mogu na vaš uređaj spremiti i kolačiće. Radi se o neosobnim i anonimnim podacima koji se koriste u statističke svrhe.

Kolačići prve strane (engl. first party cookies) tekstualne su datoteke koje vaš preglednik sprema na vaše računalo ili uređaj. Upotrebljavaju se za bolje korisničko iskustvo i omogućivanje dostupnosti svih funkcija naših mrežnih stranica, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta mrežnim stranicama) ili trajni (pohranjuju se na vašem računalu i nakon posjeta). Služe za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta.

Kolačići treće strane (engl. third party cookies) koriste se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših mrežnih stranica, a mogu uključivati: vašu IP adresu, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Naše stranice se mogu služiti statistikom Google Analytics ili sličnim uslugama.

Sprečavanje kolačića

Ako ne želite koristiti kolačiće možete ih izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, Microsoft Edge, Microsoft Internet Explorer…) ili na Wikipediji.

Imajte na umu da sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje nekih funkcionalnosti mrežnih stranica ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Voditelj obrade za zaštitu podataka

Voditelj obrade za zaštitu vaših podataka je Biblijski institut koji imenuje službenika za obradu osobnih podataka. Radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje vašim osobnim podacima možete nas kontaktirati na: bizg@bizg.hr, tel. +385 (0)1 23 38 638.

Prava korisnika

Slobodno možete provjeriti posjedujemo li vaše podatke, pristupiti svojim osobnim podacima, zatražiti njihov ispravak, dopunu ili brisanje te ograničavanje njihove uporabe. Sve to možete zatražiti osobno ili putem e-pošte bizg@bizg.hr s one e-adrese s koje ste nam te podatke i dostavili.

Promjene naše politike privatnosti

Promjene naše politike privatnosti bit će objavljenje na ovoj stranici uz navedeni datum posljednje izmjene. Ova politika privatnosti zadnji je put izmijenjena 15. ožujka 2021. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

Scroll to Top