Opći uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja mrežnih stranica Biblijskog instituta

Biblijski institut, Kušlanova 21, 10000 Zagreb (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik mrežnih stranica www.bizg.hr (u nastavku „mrežne stranice“). A naš korisnik je svaka osoba koja koristi naše mrežne stranicu, odnosno svaki i posjetitelj naših mrežnih stranica.

Biblijski institut se raduje vašem interesu za naše programe i mrežne stranice, te vodimo brigu o zaštiti vaših osobnih podataka i vašem osjećaju sigurnosti na njima.

Mrežne stranice Biblijskog instituta namijenjene su našim korisnicima, a dolje navedeni uvjeti korištenja naših stranica su pravila kojih se obostrano trebamo pridržavati. Stoga vam savjetujemo da se upoznate s njima kako bi se izbjegli eventualni nesporazumi.

  • Opći uvjeti

Naše mrežne stranice napravljene su isključivo u svrhu informiranja. Sve informacije i sadržaji dostupni na njima isključivo su informativnog karaktera.

Niti jedan dio sadržaja naših stranica ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Korištenjem usluga i sadržaja naših stranica smatra se da ste upoznati s važećim uvjetima i rizicima koji nastaju njihovim korištenjem te ste suglasni koristiti ih na vlastitu odgovornost, a dolje navedene uvjete ste razumjeli u cijelosti. Suglasni ste i prihvaćate da mi nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koja može nastati zbog nepostupanja u skladu s dolje navedenim uvjetima.

  • Ograničenje odgovornosti

Našim web stranicama pristupate na vlastitu odgovornost. Ne jamčimo da će ove stranice uvijek biti dostupne i raspoložive te da neće sadržavati greške ili viruse.

Sadržaji i informacije koje predstavljamo na svojim web stranicama smatramo točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog objavljivanja, ali time ne jamčimo točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg objavljenog podatka.

Zadržavamo pravo promjene, ažuriranja, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge objavljenih na našim web stranicama bez obaveze prethodne najave.

Sve sadržaje naših stranica koristite na vlastitu odgovornost te se Biblijski institut ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove) nastalu kao rezultat uporabe ili nemogućnosti uporabe koje od informacija dostupnih na ovim web stanicama ili nečeg što je na njima objavljeno ili dodano od strane drugih korisnika.

  • Autorska prava Biblijskog instituta

Biblijski institut polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) koji se nalaze na web stranicama www.bizg.hr. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela mrežnih stranica, bez dozvole Biblijskog instituta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Bilo koji sadržaj ili dijelovi sadržaja dostupni na našim stranicama ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima stranama bez prethodnog pisanog dopuštenja Biblijskog instituta.

Korisnik koji smatra da je Biblijski institut povrijedio njegova autorska prava dužan je takav sadržaj prijaviti na e-adresu: bizg@bizg.hr. Biblijski institut će svaku takvu prijavu razmotriti te u slučaju utvrđivanja povrede autorskih prava u najkraćem roku ukloniti sadržaj.

  • Poveznice na vanjske mrežne stranice

Biblijski institut sam kreira sadržaje, no objavljuje i tuđe javno dostupne i besplatne sadržaje, sadržaje partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te poveznice na tuđe mrežne stranice.

Naše poveznice vode na kvalitetan sadržaj na tuđim web stranicama u smislu da ne potiču negativnosti. Međutim, kako se mrežne stranice i adrese brzo mijenjaju, Biblijski institut nema nadzor nad njima i nije odgovoran za njihov sadržaj i/ili ažuriranje. S tim u vezi ne odgovaramo za zakonitost i točnost sadržaja i/ili informacija i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj mrežnih stranica trećih strana na koje je korisnik pristupio preko naših poveznica, kao ni za korištenje spomenutih poveznica.

Ukoliko bi korisnik uočio poveznice koje vode na sadržaje koji nisu u skladu sa sadržajima koje Biblijski institut podržava molimo da nam to javi na e-adresu: bizg@bizg.hr.

  • Obveze korisnika

Korisnici mogu biti ili posjetitelji ili registrirani korisnici koji su nam dostavili svoje osobne podatke. 

Korisnicima mrežnih stranica Biblijskog instituta strogo je zabranjeno:

  • slanje ili komuniciranje sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, koji su uvredljivi, vulgarni, prijeteći, ponižavajući, rasistički ili šovinistički, te štetni ili lažni (za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažni), a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • slanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • svjesno slanje sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera ili telekomunikacijske opreme.

Biblijski institut ima pravo dobivene sadržaje od strane korisnika (u obliku fotografija, video i audio sadržaja) objaviti bez naknade korisniku. Ako se utvrdi da je sadržaj koji je korisnik dostavio nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava trećih strana, takav će sadržaj odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s mrežnih stranica.

  • Izjava o privatnosti

Kako prikupljamo i obrađujemo podatke dobivene kroz naše mrežne stranice možete saznati u Izjavi o privatnosti (staviti link)