Izaberite jezik BIBLIJSKI INSTITUT Zagreb

Novo ONLINE predavanje Doprinos Petoknjižja i Starog zavjeta na kršćanstvo

Novo ONLINE predavanje Doprinos Petoknjižja i Starog zavjeta na kršćanstvo - BIBLIJSKI INSTITUT Zagreb
16.02.2024.

Počinje novo ONLINE predavanja Doprinos Petoknjižja i Starog zavjeta kršćanskom vjerovanju i životu!

Petoknjižje (Tora), sastavljeno od prvih pet knjiga Hebrejske Biblije, predstavlja temeljni dokument judaizma i kršćanstva. Ostatak Hebrejske Biblije (Proroci i Spisi) često se poziva na Toru kao izvor i autoritet, a to čini i Isus koji je reinterpretira i time unosi novu dimenziju njezina značenja u kontekstu kršćanstva. Njegova učenja često su se referencirala na načela iz Tore i proširivala ih, čime je uspostavio most između Starog i Novog zavjeta. Razumijevanje Tore ključno je za ispravno i punije tumačenje Novog zavjeta, jer mnoge Isusove poruke i postupci imaju svoje korijene upravo u ovih pet knjiga. Iskoristite ovu priliku da proučavanjem Petoknjižja produbite razumijevanje kršćanske tradicije, svoje slike o Bogu te samim time odnosa s Gospodinom.

Online predavanja počinju 4. ožujka. i traju do 29. ožujka 2024.

Radi se putem Google učionice što uključuje gledanje snimljenih videoklipova predavanja, čitanje dodatnih materijala i pripreme za zajedničke sastanke.

Uvodni zajednički online sastanak će se održati 4. ožujka, putem Zooma u 18 sati.

Svaki četvrtak u 18 sati (7., 14., 21., i 28. ožujka) će se održati zajednički online sastanak radi diskusije i pitanja u trajanju od cca 60 minuta.

Cijena: 40 eura

Možete se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Broj mjesta ograničen!

Više informacija: https://www.bizg.hr/otvorena-predavanja/