dr. sc. Ervin Budiselić - BIBLIJSKI INSTITUT Zagreb

dr. sc. Ervin Budiselić, znanstveni suradnik

Ravnatelj
Predavač Novog zavjeta

BIBLIJSKI INSTITUT Zagrebebudiselic@bizg.hr

Smatram se sretnim čovjekom jer ne radim “posao” već živim svoj poziv. Želja mi je da ljudi shvate kako Sveto Pismo nije skup nabacanih priča već jedna cjelovita priča te osvijestiti Crkvu da prepozna i prihvati svu dubinu, visinu i širinu koja stoji iza ove naoko jednostavne i poznate izjave: “Isus je bio Židov!”

Ervin Budiselić rođen je 1975. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. Studij je nastavio na Abilene Christian Universityju u SAD-u, a magistrirao je na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. 2020. godine doktorirao je na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani obranivši disertaciju pod naslovom „Aspects of the Biblical Concept of Witness and the Specific Understanding of the Concept in the Writings of Luke“. Pripremio je skripte za nekoliko kolegija iz područja Novoga zavjeta i hermeneutike, objavio niz članaka u domaćim i stranim časopisima te tri knjige iz područja biblijske teologije i hermeneutike u serijalu „Kako se (ne) izgubiti u Bibliji“.

Trenutno obavlja dužnost tajnika Evanđeoskog teološkog društva u Hrvatskoj, a od 2021. i dužnost glavnog urednika evanđeoskog teološkog časopisa Kairos. Voditelj je i istraživačkog projekta „Koncept učeništva među crkvama reformacijske baštine u Hrvatskoj“ koji ima za cilj istražiti na koje načine spomenute crkve prakticiraju model učeništva, s kojim se sve izazovima i problemima suočavaju prilikom toga te kako sve to utječe na izgradnju pojedinaca, obitelji, crkava i društva u cjelini. U svojoj lokalnoj crkvi obavlja starješinsku i učiteljsku službu, a živi u okolici Zagreba sa suprugom i dvoje djece.

Cjelovita bibliografija radova dostupna je na mrežnim stranicama Hrvatske znanstvene bibliografije.

Poveznica na Google Znalac.