Izdavaštvo

Kontakt za narudžbu: Danijel Časni
Mob. +385 (0) 91 61 61 014
Tel. +385 (0)1 23 38 638
KAIROS: EVANĐEOSKI TEOLOŠKI ČASOPIS
Glavni i odgovorni urednik: Stanko Jambrek
Kairos je znanstveni časopis u kojem se objavljuju članci iz biblijske, sustavne, povijesne i primijenjene teologije, etike, povijesti Crkve, sociologije religije, filozofije i života Crkve. Znanstveni radovi koji se objavljuju kategorizirani su u skladu s preporukama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
Časopis izlazi dvaput godišnje na hrvatskom i engleskom jeziku.
NAKLADNIK: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 60,00 kn
RIJEČ KOJA PREOBRAŽAVA
Glavni i odgovorni urednik: Mark W. Hamilton
Radi se o prvome svesku komentara o Bibliji pod naslovom Riječ koja preobražava. Knjiga je prijevod monumentalnog djela Transforming Word: One-volume Commentary of the Bible, koje na više od tisuću stranica donosi detaljan komentar svake biblijske knjige. Glavni je urednik Mark W. Hamilton, redovni profesor Staroga zavjeta na Abilene Christian Universityju (SAD) i Biblijskom institutu.
NAKLADNIK: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 40,00 kn
I RIJEČ CRKVOM POSTADE
Mladen Jovanović
Knjiga I Riječ Crkvom postade svojevrstan je uvod u ekleziologiju crkava reformacijske baštine. Autor Mladen Jovanović promišlja o ulozi Biblije, Božjeg kraljevstva, krštenja i Gospodnje večere, glazbe i propovijedanja u kontekstu lokalne crkve iz perspektive Kristovih crkava. Knjiga je priručnik za vjernike i crkvene službenike koji žele bolje upoznati Kristove crkve i njihove specifičnosti.
NAKLADNIK: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 40,00 kn
PRIGNI UHO SVOJE
Mladen Jovanović
Knjiga Prigni uho svoje skup je šaljivih crtica iz kršćanske svakodnevice koje će čitatelja potaknuti na razmišljanje o njegovu odnosu s Bogom i uključenosti u život te poslanje Crkve.
NAKLADNIK: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 20,00 kn
BIBLIJSKI HEBREJSKO-HRVATSKI RJEČNIK
Danijel Berković
Ovaj je rječnik namijenjen teolozima, pastorima i studentima teoloških učilišta te svima koji gaje interes za dubljim proučavanjem teksta Staroga zavjeta.
NAKLADNIK: HRVATSKO BIBLIJSKO DRUŠTVO i BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 95,00 kn
BIBLIJA ZA DJECU
Ovo popularno izdanje Biblije za djecu donosi omiljene biblijske priče ispričane na prilagođen način za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Biblija je ekumenskog karaktera i koristi se u mnogim vrtićima i školama diljem Hrvatske.
NAKLADA: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 20,00 kn
95 TEZA (drugo hrvatsko izdanje)
Martin Luther
Objavljivanje ovog djela 31. listopada 1517. godine započelo je i trajno promijenilo tijek europske i svjetske kršćanske političke, kulturne i gospodarske povijesti. Lutherove teze bile su teološka reakcija na zloupotrebe u tadašnjoj zapadnoj Crkvi. Bile su poticaj promišljanju nauka o opravdanju po vjeri u nezasluženu Božju milost.
NAKLADA: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 30,00 kn
MATIJA VLAČIĆ I OPSTANAK LUTHEROVE REFORME
Oliver K. Olson
Povijesna i znanstvena biografija o jednom od najvećih teologa reformacije. Američki autor Oliver K. Olson u svojem djelu objavljuje detalje o osobi Matije Vlačića Ilirika, njegovoj genijalnosti. Zaslužan je kao ustanovitelj hermeneutike, povijesti kršćanske doktrine te protestantike kao povijesno-teološke znanosti. Uz biografiju objavljene su i brojne ilustracijete izvori koji su hrvatskoj javnosti bile stoljećima nepoznate.
NAKLADA: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 150,00 kn
CRKVE REFORMACIJSKE BAŠTINE U HRVATSKOJ
Stanko Jambrek
Knjiga Stanka Jambreka, dekana i predavača na Biblijskom institutu, prvi je sustavni pregled povijesti crkava reformacijske baštine u Hrvatskoj. Osim istraživanja povijesti i razvoja crkava i zajednica, Jambrek u knjizi donosi i teološke naglaske i vjerovanja spomenutih crkava. Ovo važno djelo za proučavanje suvremene protestantike obiluje izvorima, dokumentima i fotografijama.
NAKLADA: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 60,00 kn
METODOLOGIJA ISTRAŽIVANJA I PISANJA U TEOLOGIJI
Stanko Jambrek
Ovaj je priručnik plod višegodišnjega iskustva u radu sa studentima na više teoloških učilišta, posebice na Biblijskom institutu u Zagrebu. Priručnik ima dvije osnovne svrhe. Prvo, pomoći studentima teologije u kvalitetnom istraživanju i pisanju radova – od eseja do disertacije. Druga mu je svrha pomoći i voditi zainteresirane kršćane u kvalitetnom osmišljanju, istraživanju i pisanju teoloških djela.
NAKLADA: BIBLIJSKI INSTITUT
CIJENA: 85,00 kn